Qui era Jane Jacobs?

voluntariat.jpg

Jane Jacobs (1916-2006) fou una escriptora i activista nord-americana coneguda pels seus escrits sobre ciutats. El seu primer llibre Muerte y vida de las ciudades (1961), va sacsejar les idees de l’urbanisme modern i va oferir una nova visió de les ciutats fetes per i per a les persones que hi viuen.

La seva valentia i convicció la portà a defensar fortament la importància de reservar espais de la ciutat pel vianant. Reclamà més espais públics pel ciutadà per humanitzar la ciutat. Jacobs va ser una veu de protesta en defensa del ciutadà i en contra de la mercantilització de l’espai públic.

La bibliografia de Jane Jacobs va més enllà de les teories d’urbanisme i economia per les que és coneguda. Durant els més de 60 anys de carrera, va abordar des de la constitució dels Estats Units com llibres per infants inspirats en les històries que ella mateixa improvisava pels seus fills o nets.

Bibliografia_JaneJacobs

El seu primer llibre, “Muerte y vida de las grandes ciudades americanas“, escrit l’any 1961, està considerat com una de les obres més influents de l’urbanisme actual.  En castellà està editat per l’editorial Capitan Swing.

Si voleu llegir una mica més sobre ella, podeu visitar (en anglès):
http://centerforthelivingcity.org/janejacobs/#jane-in-the-headlines

I també llegir aquests dos articles a eldiario.es:
La importancia de tener vecinos
La activista del urbanismo de los barrios

“Ningú pot trobar la solució a les nostres ciutats només estudiant les perifèries, manipulant maquetes o inventant ciutats de somni. S’ha de sortir al carrer i caminar.”

– Jane Jacobs

Photo_JaneJacobsWhiteHorseTavern

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close